Založ si blog

Exhibicionista Igor

Ak by sme na slovenskom politickom nebi hľadali najväčšieho verbálneho exhibicionistu, Igor Matovič je bezosporu absolútna jednotka. Jeho slovné ekvilibristiky, vulgárny slovník a jednoduchosť ducha sú hlboko vryté do povedomia národa. Pre bežného jedinca je naozaj veľmi náročné jedným dychom volať po novej kultúre v politike, a zároveň vulgárne komentovať svojho názorového oponenta. On to dokáže s nonšalanciou, a železnou istototu, že ten , komu sa tu vlastne krivdí je on sám. S touto premisou je absolútne pevne zrastený, priam trpí tým, koľko nepriateľov stojí v pevných šíkoch pred ním. Ako junák z legendárnej básne MOR HO bojuje svojľúty boj so zlým svetom, Ficom, Kaliňákom, mafiou, Sulíkom, Hegerom ….. vlastne s každým naokolo prípadne aj úplne náhodným okoloidúcim, lebo aj na takom môže byť niečo závadné. Vo svojom výťaznom ťažení sám proti všetkým sa spojí s každým, kto je dostatočne zúfalý na to, aby súhlasil s jeho výstrelkami. Či už verbálnymi alebo aj fyzickými. Do akej miery je toto správanie dobre načasovaným marketingom, alebo je odrazom nejakej duševnej poruchy dokáže posúdiť iba odborný lekár. Ale určite nie je normálne, aby ex-premiér a ex-minister financií v jednom predvádzal vo svetlách kamier pästné súboje, prípadne na pôde Národnej rady pri schvaľovaní programového vyhlásenia vlády tvrdil slovník maďarského kočiša. Len preto, že dotyčný politik je zhodou okolností z vládnej koalície. Ak by sa niečo podobného dialo v nejakej menej rozvinutej post-koloniálnej zemi, asi by sa to dalo ospravedlniť. Ale Slovensko nie je post-koloniálna rozvojová krajinka, kde televízne štáby zavítajú raz za uhorský rok. Sme celkom dobre viditeľní či už zásluhou súčasnej vládnej koalície, ale svojich mediálnych päť minút slávy si dokáže zas a znovu uchmatnúť aj pohasínajúca opozičná superstar Igor. Jeho chovanie pripomína zostarnutú holywoodsku hviezdičku, ktorá prišla, zaujala svojimi výstrelkami, pobavila a pomaly začala upadať do zabudnutia. Ale keďže vie ako to v živote chodí, musí udržiavať publikum vo vare na svoje posledné veľké číslo. A tak vyrába škandály a výstrelky ako na páse, a zakaždým musí posunúť mantinel o kúsok ďalej, lebo všetko tu už raz bolo. A tak to ide deň po dni. Po čase už nedokáže ničím zaujať , napriek tomu svetlá kamier ešte na chvíĺu dajú jeho egu mediálny priestor na prerazenie nového dna.

Asi naozaj najlepší recept, ako si oddýchnuť od ustavičného spamovania verejného života takýmto mediálnym exhibicionizmom, je proste si ho prestať všímať. Je celkom dobre možné, že ho to aj samého prestane baviť, a konečne sa začne venovať tomu, na čo bol do parlamentu zvolený a to je poslaneckej práci.

Emócia skrytá vo farbách

12.11.2023

Umenie je osobnou výpoveďou umelca, o jeho videní okolitého sveta. Zároveň sa stáva achilovou pätou, lebo ho činí zraniteľným. Chce to naozaj veĺkú odvahu, vystúpiť z komfortnej zóny a prezentovať svoju tvorbu verejne. Človeka sprevádza už od oddávna. Môžeme menovať jaskynnú tvorbu v Lascaux, Alamire či Font-de-Gaume, pokračovať cez dávne civilizácie ranných čias [...]

Vladimir Vladimirovič čo chceš ?

25.01.2022

Ťaživé dedičstvo bipolárneho sveta, spolu s rastúcou frustráciou z prehlbujúcej sa medzinárodnej izolácie Ruska vyústili do vývoja nepovolenej strely 9M729, ktorá je jednoznačným porušením zmluvy INF z roku 1987. Následná anexia Krymu a vypovedanie zmluvy INF Spojenými štátmi v roku 2018 a následne aj Ruskom, sú logickým vyústením rastúceho vzájomného napätia. Nie [...]

Obeť alebo zvrhlík ? alias Rómeo a Júlia po slovensky

30.05.2021

Ako Ján Herák lásku hľadal

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 15905x
Priemerná čítanosť článkov: 2272x

Autor blogu

Kategórie